Eskişehir’in 92 km uzaklıktaki Mihalıççık İlçesine bağlı 80 haneli 500 nüfuslu Sorkun Köyü ilçeye 12 km uzaklıktadır Sorkun mahalle sakinleri gencinden yaşlısına kadar 800 yıldır süregelen “Çömlekçilik Sanatı” ile uğraşmaktadır. Endüstri çağın etkisinde kalmadan atalarından kalma çömlekçiliği otantik yöntemlerle toprağa şekil vererek yapılan bir zanaattır. Sorkun, çömlekçilik adına önemli bir yerdedir ve çölekçilik, köyün geçim kaynağı olduğu için yeni nesile de aktarımı devam etmektedir.
Köy halkının tamamının evi “atölye ev“ durumundadır. Köyde çanak çömleğin tamamı dönen bir çarkta şekillendirilen çömlekler bir dizi işlem sonrasında “ütme” yani pişirme işlemi açık bir arazide yapılır. Bu işlem neolitik dönemde uygulanan teknikle çamuru şekillendirme tekniği ile aynı dönemin yöntemiyle çömleklerini açıkta pişirme tekniğiyle aynıdır. Yörede üç farklı boyu hiç değişmeden gönümüze kadar gelebilmiştir. Bunlar en küçük boy “gıdı” , orta boy “cin” , büyük boy “birerlik” adını alır. Ayrıca bütün bir kuzunun pişirilmesi amacıyla yapılmış olan çömleğe “kuzuluk” adı verilir.
Muhtarlık, yaz aylarında köye gelen yerli ve yabancı turistlerin atölye ev ziyaretlerinde bulunup alışverişlerini yapmalarını sağlamaktadır. Yapılan ürünlerin pazarlanmasında sıkıntı bulunmamaktadır.